Tidsinställt: Skulle du våga..?

 

Skulle du våga sova över på ett hemsökt hotell? Dela säng med andarna och känna deras närvaro? Då har du kommit till rätt inlägg. Nästa gång du gör en utlandsresa, kan du nämnligen boka hotellet här. Klicka på hotellets namn om historien bakom intresserar dig ;).

 

1. Ayala Berganza
Segovia, Spanien
Pris: Från cirka 900 kr/natt.

Detta undersköna kastilianska palats från 1400-talet står i stark kontrast till sin tragiska historia. Sedan 1894 är det känt som ”mordhuset”. Tre tjuvar bröt sig in och dödade brutalt ägaren, hans betjänt och katt. Tjuvarna avrättades, men husets mörka saga fortsatte – under en tid bad en skara tandlösa satansdyrkare mörka böner här. Än i dag händer det att hotellgästerna väcks av osaliga andars viskningar, stön och

2. Queen Mary
Long Beach, USA
Pris: Från cirka 2200 kr/natt.

En gång världens flottaste atlantkryssare, i dag hotell hemsökt av hundratals passagerare som dött ombord. En kock som jobbade här under andra världskriget lär ha grillats levande i sin egen ugn – av soldater som hatade hans kokkonst! Hans plågade vrål ekar än. Och desperata förlista sjömän hörs bulta på Marys skrov. Hotellet har spökvisningar, ett paranormalt forskningscenter och varje år ett dödshäftigt party: Queen Mary Halloween Terrorfest.

3. Castle Leslie
Glaslough, County Monaghan, Irland
Pris: Från cirka 2350 kr

På detta välkända slott utanför Dublin gifte sig Liza Minnelli och David Gest, och det sägs ha varit ett årets läskigaste bröllop. Slottet har tillhört familjen Leslie i över 300 år och det sägs att några av släktens medlemmar aldrig lämnat tomten. Mostrar och farbröder till Leslie har upptäcks och det finns till om med en spökhund som heter Punch.

4. Congress Plaza hotel
Chicago, USA
Pris: Från 900 kr/natt.

Al Capone – då gäst, nu gast. Ljudet av fötter i en tom balsal, spöken i korridoren och kanske det mest klassiska poltergeisttecknet av alla: belysning som tänds och hushållsapparater som startar av sig själva. Märkligheterna förklaras ibland med att glödlampans fader, Thomas Edison, hälsar från andra sidan. Edison är inte den ende av hotellets forna gäster vars ande glömt att checka ut. Franklin D Roosevelt irrar runt i kåken och flera gäster har sett gangstern Al Capones spöke, som har dödssvårt att slita sig från sitt gamla högkvarter.

5. Ballygally Castle Hotel
Antrim, Nordirland
Pris: Från 860 kr/natt.

Melankoliskt 1600-talsslott med skön utsikt över böljande kullar och mörkt hav. I spökrummet möts du av Lady Isabella Shaws sorgsna porträtt. Isabellas man önskade sig en son. När en dotter föddes blev han galen och fängslade mor och dotter i denna högt belägna borg. Utom sig av sorg hoppade Isabella från fönstret med babyn i famnen. Hennes oroliga själ svävar runt ägorna än och bultar på gästernas dörrar. Ångestfylld babygråt hörs från spökkammaren. Men går du in gapar rummet tomt..

6. Stanley Hotel
Colorado, USA
Pris: Från 600 kr/natt.

Törs du övernatta där blodbadet i Stephen Kings thriller ”The Shining” ägde rum? Hotellet har en prisbelönt krog, svindlande vyer över Colorados berg, alla bekvämligheter och en massa gäster från andra sidan döden. Hotellet som inspirerade till den klassiska filmen från 1980 spelades dock inte in här, utan delvis på Timberline Lodge i Oregon och delvis i studio i England. Flora Stanley, den första ägarens fru, dog 1939 men sägs fortfarande irra runt i lobbyn och klinka på pianot i musiksalen om natten. På fjärde våningen är det ett förskräckligt liv när mörkret fallit. Utanför rum 418 hörs ofta barn leka, trots att inte en själ syns till. Stephen King själv bodde i rum 217 – kanske läbbigast av alla dem (i alla fall om man ska tro läskigheterna i Kings roman)

7. The Langham
London, England
Pris: Från cirka 2400 kr/natt.

Ett av Londons mest hemsökta hotell. Många gäster har sett märkliga varelser, som en viktoriansk läkare som mördade sin fru och tog sitt eget liv. Och en tysk prins som kastade sig ut genom ett fönster. Vissa hävdar även att Napoleon III:s spöke härjar i källaren. Och vilket väsen lever i rum 333? Där väcktes en man av att en självlysande boll antog mänsklig form.

8. Delta Victoria Ocean Pointe resort & spa
Victoria, Kanada
Pris: Från cirka 900 kr/natt.

Hotellet ligger ovanpå en uråldrig begravningsplats, helgad mark för traktens indianstammar. Klart själarna under lobbyn har svårt att vila! Indiansjälarna är inte våldsamma, bara sorgsna. Hotellets gäster kan känna av deras oro.

9. The Feathers Hotel
Ludlow, England
Pris: Från cirka 715 kr/natt.

Kvinnor, undvik rum 211, eller förbered er på trakasserier! Ett gift par väcktes här av att en svartsjuk kvinnosjäl slet i fruns hår tills hon föll ur sängen. Maken, däremot, fick en mjuk smekning. Den stora träkåken från 1619 har även andra utomvärldsliga invånare, som en orolig herre som lotsar sin hund mellan rum 232 och 233. Knäppast är det lättklädda tjejspöket som ofta går igenom bilar parkerade vid entrén. Men hon visar sig bara för killar ...

10. The Galves Hotel
Galveston, Texas, USA
Pris: Från cirka 2375 kr/natt.

Hotellet byggdes efter det att en svår storm drabbat kuststaden Galveston år 1900. Det nu 97-åriga hotellet lär på flera sätt vara hemsökt. Bland de mest kända spökena är den blivande bruden som fortfarande väntar i rum 501 på sin kära.

Kommentarer
Postat av: UMA

Wäääääh aldrig.



sv. Jag vet. Känns... jag vet inte.

2010-11-08 @ 12:40:56
URL: http://HTTP://UMAPUMA.BLOGG.SE

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0