Så länge håller ditt smink

Nu när sommaren brjar lida mot sitt slut så tycker jag att man borde rota igenom och rensa bland sitt smink och produkter. Om du har gammalt smink liggandes kan detta bidra till en oren hy och hudirritationer. Har du en finnig hy så kan detta då bero på dina (gamla) sminkprodukter.

Foundation: Livstiden för en foundation är ungefär ett år men kan enkelt bli dålig innan dess. Du måste se till att korken alltid är påskruvad ordentligt och att den förvaras kallt och svalt. Kom ihåg att hygienen är viktig kring din foundation. Stryk inte fingrarna mot öppningen och håll den alltid ren annars kan det orsaka en bakteriefodring och göra att din hy blir dålig.

Concealer: Håller ungefär åtta månader och gäller detsamma som din foundation. Produkten ska stå svalt & mörkt och pilla inte i den!

Rouge & puder: På grund av att rougen och pudret är i puderform så kan den hålla upp till två år innan du behöver byta men kom ihåg att alltid hålla borsten fräsch, tvätta den en-två gånger i veckan (om du använder den dagligen)

Mascara: Din mascara ska inte vara äldre än 3, max 4 månader på grund av att bakterifloran blir hög. Har du kvar en gammal mascara och använder den kan du lätt på inflammationer och till och med allergier. För att hålla mascaran fräsch kan du emellanåt tvätta borsten. Se också till att aldrig styka tippen mot öppningen då det torkar ut och samlar bakterier. Pumpa inte i hållaren, (vrid istället upp den) då det förkortar mascarans tid eftersom att luft bildas inuti.

Läppglans: Ditt läppglans håller ungefär åtta månder men se till att du tvättar borsten då och då och som vanlig ska du hålla rent öppningen så det inte bildar bakterier.

Läppstift: Ett läppstift, precis som läppglans, samlar också bakterier från läpparna och håller i max ett år innan  du bör slänga det. För att hålla ditt läppstift fräsch så kan du förvara det i kylen och torka av ytskiftet då och då.
RSS 2.0