Dagens tips: Längre naglar!


Man ska såklart inte sätta likhetstecken mellan snygga naglar och långa naglar men en del vill verkligen ha långa naglar så här kommer några tips som jag tycker fungerar. Enligt min erfarenhet får man inte långa naglar av att äta olika hälsokostprodukter som sägs ge längre naglar och hår. Har man brist på vitamin B kan det fungera att ta vitamintillskott men det är inte så vanligt att man har det.


Tips för långa naglar:
  • Om du har svårt för att få långa naglar, testa att göra som amerikanerna och klippa nageln mer rakt så att den blir fyrkantig istället för rund. Då blir den starkare i toppen och går inte av lika lätt.
  • Använd handskar när du diskar eller gör annat som involverar hantering av vatten.
  • Bit och riv inte på nagelbanden. Det kan resultera i att nageln lossnar lite från sitt fäste i sidan och då blir den mer sårbar för flisor.
  • Eftersom nagelbanden är nagelns fäste och grund är det viktigt att ta hand om dem. Det finns speciell nagelbandsolja som man kan köpa. Den gör det lättare att peta ned nagelbanden så att de inte lossnar (vilket även påverkar nageln). Det finns även speciella nagelbandspinnar som man kan använda för att peta ner nagelbanden.
  • Använd återfuktande handsalva om du har torra händer och speciellt på vintern. Smörj in extra mycket kring nagelbanden. Då blir de mjuka och lossnar inte så lätt. Om du vill ha en mer effektiv behandling, sno in händerna i gladpack och låt handkrämen verka i ca 15 minuter.
  • Fila naglarna ofta. Det hjälper faktiskt om man vill ha långa naglar. Om man inte filar dem kan man få flisiga naglar och då blir de bara kortare. Ungefär som man måste klippa topparna regelbundet för att få längre hår. Fila nageln i endast en riktning. En del nagelfilar har en mjukare sida också som man kan fila vertikalt med efteråt.
  • Använd genomskinligt nagellack eller underlack för att stärka naglarna.


Det finns en nagelförstärkare som heter Miracle Nails som sägs stärka nageln men jag har själv inte provat den. Tydligen ska den vara bra iallafall.

Kommentarer
Postat av: clara

åh vad jag älskar din design!! :D

2010-07-19 @ 19:38:05
URL: http://ttypclara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0