Dagens tips: Brun-utan-sol till bästa resultat



Nu när sommaren känns alldeles för långt borta är vi många som med förfäran tittar på vår vinterbleka kropp.
Den solbrända, fräscha färg som vi hade i augusti är ett minne blott, och det är inte med största glädje man ser fram emot att visa sina nästintill genomskinliga ben. Men då är det ju så bra att man kan fuska..!

Något som jag alltså tycker att alla måste ha i sitt badrumsskåp är en brun-utan-sol creme. Det är en utmärkt produkt som hjälper ditt att skapa en bra grundfärg utan farlig solariesol.

"Brun-utan-sol" suckar många "det blir ju gult, flammigt och så är det ju så svårt att få ett jämnt och snyggt resultat". Jo, så kan det bli. MEN om du har sådana erfarenheter så har du säkert missat de viktiga förberedande stegen, som jag hjälper dig med här.

Så här är min guide som hjälper dig till ett lyckat slutresultat och en fin gyllenbrun färg. Jag är Decléor-fan så jag använder mig utav Decléors underbara produkter, men du hittar precis lika bra produkter från exempelvis Guinot, Bioline eller md formulations.

Steg 1 – rengör och peela
Börja med en dusch eller ett bad. Gör sedan rent ansiktet och peela det – här väljer jag Decléor Purete Exfoliante. Fortsätt sedan med att peela resten av kroppen med kroppspeelingen Decléor Creme Exfoliante. Peelingen tar bort våra översta döda hudceller och gör att vi får en jämn och slät yta att arbeta med. Kom ihåg att ta lite extra på de områden som brukar vara torra ex. armbågar och knän. Avsluta sedan med en dusch för att skölja bort peelingkornen från huden så att den blir helt ren.

Steg 2 – återfukta!
Det andra viktiga steget för att få ett bra resultat är återfuktningen. Smörj in ansiktet med en bra fuktkräm, min favorit som passar alla hudtyper är Decléor Hydra Floral. Massera sedan in den underbara fuktgivande cremen Systemé Corps över hela kroppen. Om du inte återfuktar huden efter peelingen kommer huden att dra åt sig mer av brun-utan-sol krämen på de torra partierna, och det ger dig det flammiga resultat du inte vill ha.

Steg 3 – brun-utan-sol
Nu ska brun-utan-sol cremen masseras in. Välj gärna en som passar både till ansikte och kropp. Skulle du föredra en sprayvariant så finns det också. Smörj på cremen i ansiktet och över hela kroppen. Tag försiktigt kring ögonbryn och hårfäste. Var noga med att "dra ut" krämen i ansiktet, över händer och fötter för att få jämna och naturliga övergångar. När du är klar så tvätta händerna noga.

Efter ett par timmar så kommer din kropp ha fått en härligt gyllenbrun färg. Om du vill ha en djupare färg än den som du fått efter en omgång av din brun-utan-sol creme, så är det bara att återfukta ansikte och kropp dagen efter och lägga på ett nytt lager. Men kom ihåg att färgen som du får av brun-utan-sol-produkter inte skyddar dig mot solen. Du måste fortfarande smörja in dig med vanligt solskydd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0