Dagens tips: Få bättre hy!


1. Sluta med jojo-dieterna
Att jojo-banta är något av det värsta man kan göra, det stressar både kroppen och huden. Dessutom går man aldrig ner i vikt, snabb viktminskning skadar också cellerna på sikt.

2. Stressa mindre
Ännu ett tips, som dessvärre inte är lika lätt att följa. Tyvärr åldras huden av stress. Ett bra tips är att börja med yoga. Det får en att koppla av och dessutom ökar blodcirkulationen.

3. Lägg dig i tid
Detta är kanske det allra viktigaste tipset och dessutom helt gratis! Har man fyllt 25 år börjar det bli viktigt att lägga sig i tid, sena nätter sätter spår i ansiktet. En god natts sömn gör att man återhämtar sig från dagens prövningar.

4. Skippa sockret
Vi äter alldeles för mycket socker. Försök att dra ner på allt som innehåller socker, inte bara för vikten och tänderna. Nya rapporter visar att sockret kan skada kollagenet och det kan i sin tur skada din hud.

5. Tänk på temperaturen
Undvik att utsätta huden för allt för stora temperaturväxlingar, detta kan stressa huden. Varma sommardagar ska man inte sätta full fart på luftkonditioneringen och under vintern ska man vara försiktig med värmen hemma.

6. Håll en jämn balans
Din hud behöver massor av fukt för att hålla sig fräsch. Du kan tillföra fukt med krämer av olika slag, samt dricka några liter vatten. Ett annat tips är att skaffa fler krukväxter som bidrar till att luftfuktigheten höjs. Detta gör bl.a. att vi blir mindre torra i halsen och är bra för slemhinnorna.

7. Testa ansiktsmassage
Det sägs att en bra ansiktsmassage kan hjälpa mot rynkor och göra huden fastare. Både blodflödet och lymfgenomströmningen ökar vilket är bra för huden.

8. Kläm aldrig
Klämma finnar med skitiga fingrar ger fula ärr och dessutom sprids bakterierna i ansiktet och det är inte helt omöjligt att fler irriterande utslag dyker upp. När man klämmer på huden bildar den antikroppar som för att kämpa emot en förestående inflammation. Den attackerar då också kollagenet som man behöver för att hålla huden ung och frisk.

Kommentarer
Postat av: sandra

bra tips :)

2010-07-23 @ 11:49:29
URL: http://bbys.blogg.se/
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN

SV; Tack så mycket! :D

hur hittade du det inlägget haha? :)

2010-07-23 @ 13:17:23
URL: http://fridasjoblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0